Kwaliteitssystemen

Wenst u uw kwaliteitsprocessen (beter) te monitoren? Vragen (potentiële) klanten een invoering of upgrade van uw kwaliteitsmanagementsysteem? Wilt u een kwaliteitscertificaat (bv. ISO 9001) behalen?

Onesta biedt dé oplossing op maat van uw bedrijf of organisatie.

Wanneer kan u op deze dienst beroep doen?

Voor het integreren van kwaliteitsmanagementsystemen vertrekken we vanuit de bestaande werkwijzen. Hier wordt een grondige analyse op uitgevoerd die vervolgens als fundament voor het actieplan dient. Dit samen met uw doelstellingen geeft ons de nodige inzichten voor het opmaken van een concreet en strategisch actieplan voor uw bedrijf. In het actieplan wordt er naast het behalen van doelstellingen ook op de opportuniteiten voor uw bedrijf gewerkt. Het implementeren van het kwaliteitsproces wordt afhankelijk van de beschikbare tijd en/ of kennis verdeeld tussen uw bedrijf en ons.

Bij effectieve certificatie begeleiden wij uw bedrijf bij de externe audit.

Tijdens het project zorgen we voor maximale informatieoverdracht waarbij we streven naar een open systeem en naar maximale zelfstandigheid van het bedrijf. Hiervoor geven we de nodige interne opleidingen.

Onesta Consultancy kan u bijstaan voor volgende kwaliteitssystemen:

  • ISO 9001
  • ISO voor de Zorg (NEN EN 15224)
  • BRC
  • BRC Packaging
  • ISO 22000
  • IFS
  • HACCP
  • ….

Systeemaudits

Wenst u alvorens de implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem (meer) inzicht in hoever u reeds staat? Dan is een systeemaudit aangewezen. Het resultaat van deze analyse wordt in een overzichtelijk en gedetailleerd actieplan gegoten waarin duidelijk staat omschreven welke de nodige middelen en stappen zijn om tot een goed eindresultaat te komen.

Interne audits

Hoe herkenbaar is de situatie waarbij men net voor de externe audit nog snel een reeks verplichte interne audits moet uitvoeren, de daaruit volgende acties moet definiëren en men nog tal van acties moet afwerken? Wij kunnen u bij deze “reddingsoperatie” helpen en vervolgens periodiek evalueren zodat “paniekvoetbal” niet meer nodig is. Zo bent u gerust dat de interne audits tijdig uitgevoerd en opgevolgd worden, het systeem ook effectief dagdagelijks wordt toegepast en u met gemak slaagt voor externe audits. Wanneer Onesta Consultancy instaat voor de opvolging en uitvoering van interne audits heeft u ook de garantie dat de processen continu geëvalueerd én verbeterd worden.

Leveranciersaudit

Een betrouwbare leverancier is voor ieder bedrijf een belangrijk element. Wilt u weten hoe gestructureerd uw leveranciers werken en/of ze ook effectief doen wat u verteld werd? Wij kunnen uw leveranciers auditen. Dit gebeurt zonder voorkennis of vooroordelen waardoor we een onafhankelijk resultaat kunnen presenteren.

Is uw bedrijf te klein om een full- of parttime kwaliteitsverantwoordelijke in dienst te nemen? Of komt u als zaakvoerder of als kwaliteitsverantwoordelijke tijd te kort om het werk uit te voeren zoals u zou willen? Wees gerust, we kunnen u gedurende een bepaalde periode of op permanente basis ondersteuning bieden.